[JL] VVV begint met gelijkspel bij Eindhoven

VVV-Venlo heeft een teleurstellende rentree in de Jupiler League beleefd. De Limburgers, gedegradeerd uit de Eredivisie, kwamen vrijdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij FC Eindhoven. Fortuna Sittard mag zich door een 2-0 zege op De Graafschap de eerste koploper noemen. De doelpunten kwamen op naam van Aziz Khalouta en Vlatko Lazic (eigen doel).

Jon Dahl Tomasson debuteerde als hoofdtrainer op de bank bij Excelsior met een 2-2 gelijkspel tegen Helmond Sport. Lars Hutten en Jeff Stans waren trefzeker voor de Rotterdammers. Bij de bezoekers bewees Serhat Koç, die deze zomer overkwam van Eindhoven, direct zijn waarde. Ook Dave Nieskens scoorde.

FC Dordrecht rekende voor eigen publiek af met MVV Maastricht: 2-1. ADO Den Haag-huurling Giovanni Korte maakte twintig minuten voor tijd het winnende doelpunt. De thuisploeg speelde toen al met tien man na een rode kaart voor Marvin Peersman in de 55e minuut. Jeffry Fortes vond ook het net voor Dordrecht, Tom van Hyfte deed iets terug.