De mars naar de oorlog begint

Vandaag maakt ISOTX, ontwikkelaar en uitgever van de Iron Grip-reeks, bekend dat de eerste aflevering, Soviet Storm, van haar episodische online multiplayer strategy game March of War vanaf nu beschikbaar is voor pc en Mac via Steam Early Access en de officiële website.

March of War Episode 1: Soviet Storm vertelt hoe de Soviet Union het vredesverdrag met de European Alliance schendt en uiteindelijk met grof geweld Parijs binnenvalt. Deze gebeurtenis komt in de game tot leven in de vorm van een ingrijpend in-game evenement, waar de Soviet Union en de European Alliance de hoofdrol vertolken. Tijdens deze eerste episode zullen spelers, gelieerd aan de twee facties, naar Parijs trekken en deze met behulp van geheel nieuwe units trachten te veroveren.

Naast de gebeurtenis in de game en nieuwe, mede door de spelers bepaalde inhoud, kunnen spelers zich nog meer laten opgaan in de wereld van March of War doormiddel van achtergrondverhalen op de March of War-blog en de digitale oorlogskrant.

"Vrijwel direct na de verschijning van March of War, evolueerde de wereld aan de hand van de spelers bijzonder snel", vertelt Vincent van Geel, Creative Director van ISOTX. "Met Soviet Storm proberen we de boel wat meer op te stoken en zijn we benieuwd hoe de spelers zullen reageren op de nieuwe manschappen die we introduceren."

Spelers kunnen met Soviet Storm verschillende nieuwe eenheden verwachten, waaronder: Cossack Cavalry, the French Panhard Tank, the German Sturmtiger, the Cannon Walker, the Soviet Maxim MG Team en nog veel meer. Daarnaast zijn er nieuwe skins beschikbaar voor units en op een aantal maps zijn tech buildings aanwezig, die de game een geheel nieuwe tactische laag geven.

De eerstvolgende episode, March of War Episode 2: Tropical Thunder, zal op 5 september 2013 beschikbaar zijn via de Steam Store en de officiële March of War website. Alle toekomstige afleveringen, op alle geplande apparaten, zullen alle voorgaande content bevatten en zullen bovendien gratis te spelen zijn.

De mobiele versies van March of War voor iOS en Android zijn binnenkort beschikbaar