FOK! wat een weer... Aanmerkelijk koeler

Zo. Dat hebben we ook weer gehad. Met temperaturen die in het zuidoosten opliepen tot 36 graden was het gisteren natuurlijk snoeiheet. Langs de kust stak echter de zeewind op en na een maximum van 32 graden duikelde het kwik daar zomaar naar 22 graden. Tegen de avond ging de zeewind weer liggen en liep de temperatuur weer op.

Verder was er eerst heel veel zon, maar later op de dag nam de bewolking toe, maar alleen op zee vielen er een aantal onweersbuien. De afgelopen nacht is de hitte dan verdreven en dat leverde op een paar plaatsen onweer op. Toch was het ook vannacht zeker niet koud met minima die rond de 17 graden lagen.

Vandaag hebben we dan aanmerkelijk koeler weer. In het oosten vallen er eerst nog buien, maar die trekken snel naar Duitsland toe weg. We houden dan een zeer aangename dag over met flink wat zon afgewisseld met wat stapelwolken. De temperaturen zijn met 20 tot 25 graden dus aanmerkelijk lager. Er staat ook een vrij stevige zuidwestenwind die langs de kust kan toenemen tot krachtig.

Morgen hebben we precies hetzelfde weer, maar in de nieuwe week nemen de neerslagkansen iets toe.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Hoofddorp
N.I.M.B.Y maakte een wandeling in de omgeving van Hoofddorp.

 Hoofddorp2
De koeien stonden rustig te grazen. Mooi ras trouwens.

 Hoofddorp3
Je ziet nog duidelijk dat het langere tijd droog is geweest. Maar de nieuwe grassen als gevolg van de regen van vorige week zijn ook al zichtbaar.

 Hoofddorp4
Dit is een ideaal wandelgebied. Lekker het hoofd leegmaken zonder te hoeven uitkijken voor obstakels.