Tula: The Revolt geselecteerd in Trinidad en Tobago

Het Nederlandse slavendrama Tula: The Revolt is geselecteerd voor het internationale filmfestival in Trinidad en Tobago. De op historische feiten gebaseerde film sluit tevens het festival af. Dat maakte producent Fisheye Feature Films vandaag bekend. In de Engels gesproken film zijn Danny Glover en Jeroen Krabbé in de hoofdrollen te zien.

Tula, gespeeld door Obi Abili, is een slaaf op Curaçao die niet kan aanzien hoe de zwarte arbeiders op het eiland worden onderdrukt. Als hij hoort dat op Haïti de slavernij is afgeschaft, pleit hij voor gelijke rechten. Zijn blanke baas en plantage-eigenaar, een van de laatste rollen van Jeroen Willems, wil er niets van weten maar de andere slaven leggen gezamenlijk het werk neer. Als de Nederlandse gouverneur, de rol van Krabbé, hoort van de opstand, stuurt hij troepen om deze de kop in te drukken.

Tula: The Revolt ging begin juli in Nederland en op de Antillen in première. De film, die dit jaar uitkwam omdat 150 jaar geleden in het Nederlands koninkrijk de slavernij werd afgeschaft, is momenteel nog in een vijftiental bioscopen te zien. Het Trinidad + Tobago Filmfestival vindt plaats van 17 tot en met 30 september.


Tula: The Revolt geselecteerd in Trinidad en Tobago (Foto: Novum)