Samuel L. Jackson is schurk in The Secret Service

Samuel L. Jackson gaat de schurk spelen in de stripverfilming The Secret Service. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Jackson moet het opnemen tegen de clandestiene operaties van The Secret Service, een Britse geheime dienst waar zelfs de Britse overheid niets van lijkt af te weten.

De zesdelige strip, van Kick-Ass-bedenker Mark Millar, gaat over een Londense boef die voor een geheime dienst wordt gerekruteerd door zijn oom, die hem ook begeleidt. In de strip komen diverse Hollywood-sterren voor zoals acteur Mark Hamill en regisseur Ridley Scott, dus het lijkt waarschijnlijk dat die ook in de film hun opwachting maken.

Over Jacksons rol is verder weinig bekend. Naar verluidt is dit de rol waar eerst Tom Cruise en daarna Leonardo DiCaprio voor in beeld waren. Officieel is DiCaprio nog onderdeel van de cast, maar dat is nu onduidelijk. Ook is onduidelijk of de geruchten over het meedoen van Michael Caine kloppen. In elk geval heeft Colin Firth al getekend voor de rol van de oom. Wie de hoofdrol gaat spelen in nog onbekend.

Net als de strip heeft de verfilming een komische inslag. Vorige week berichtte de Britse boulevardkrant The Sun dat Elton John in de film een scène speelt waarin hij iemand in elkaar slaat.

The Secret Service verschijnt volgend jaar november in de Nederlandse bioscoop.


Samuel L. Jackson is schurk in The Secret Service (Foto: Novum)