Alle beachvolleybalsters naar achtste finales EK

Alle Nederlandse vrouwenteams hebben zich geplaatst voor de achtste finales op het EK beachvolleybal. De duo's Madelein Meppelink en Sophie van Gestel, en Jantine van der Vlist en Marloes Wesselink kwalificeerden zich donderdag door hun beslissende duel te winnen. Sanne Keizer en Marleen van Iersel, en Jolien Sinnema en Michelle Stiekema voegden zich eerder al bij de laatste zestien.

Van der Vlist en Wesselink waren tot de tussenronde veroordeeld na het verlies van hun derde groepsduel. In de tussenronde bleken Lena Plesiutschnig en Magdalena Jirak een makkelijke prooi: 21-12, 22-20. Meppelink en Van Gestel versloegen in hun laatste groepswedstrijd Greta Cicolari en Silvia Costantini met 21-16, 24-22.

Keizer en Van Iersel, als zevende geplaatst, nemen het nu in een Nederlands onderonsje op tegen Van der Vlist en Wesselink (12).

Bij de mannen wonnen twee van de vier Nederlandse teams. Het als tweede geplaatste duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gingen in het tweede groepsduel onderuit, net als Daan Spijkers en Michiel van Dorsten (23). Reinder Nummerdor en Richard Schuil (20) en Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst 27) zegevierden.

Wereldkampioenen Brouwer en Meeuwsen hadden het eerste duel nog gewonnen. De andere koppels gingen in de openingswedstrijd ten onder. Vrijdag staat de beslissende derde wedstrijd op het programma.