Van der Hoorn in selectie Ajax

Ajax heeft Mike van der Hoorn opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel tegen Roda JC vrijdag in Amsterdam. De van FC Utrecht overgekomen verdediger viel vorig weekend bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal nog buiten de boot ten faveure van Toby Alderweireld en Joël Veltman. Die laatste staat nu zijn plek af aan Van der Hoorn.

Met de komst van Van der Hoorn kan trainer Frank de Boer kiezen uit drie spelers voor de positie van rechter centrale verdediger. Van der Hoorn is gehaald om in te spelen op een vertrek van Alderweireld, maar die voetbalt vooralsnog gewoon in Amsterdam. Veltman speelt maandag mee met Jong Ajax, dat zijn eerste wedstrijd in de Eerste Divisie afwerkt.

Een andere opvallende naam in de selectie is die van Tobias Sana. De rechtsbuiten viel vorig jaar in zijn debuutseizoen na een hoopgevend begin ver terug, en werd door verschillende spelers gepasseerd. Een van hen was Derk Boerrigter, die deze week verkaste naar Celtic.

Derde keeper Mickey van der Hart zit uit voorzorg ook bij de selectie. Reservekeeper Jasper Cillessen is licht geblesseerd.