Westra tekent voor twee jaar bij Astana

Lieuwe Westra heeft zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Astana gezet. Dat meldt de Nederlands kampioen tijdrijden donderdag op zijn website. Hij reed sinds 2009 voor Vacansoleil, dat nog geen sponsor heeft gevonden voor het nieuwe seizoen. De renners van het Nederlandse team mogen daardoor opzoek naar een nieuwe werkgever.

"Vacansoleil-manager Daan Luijkx heeft me de kans gegeven prof te worden, nadat ik terugkwam uit een moeilijke periode. Na drie jaar bij de continentale ploeg KrolStone liet Vacansoleil mijn droom in vervulling gaan, met mooie resultaten als gevolg. Daar ben ik hen heel erg dankbaar voor. Ik heb een geweldige tijd gehad", laat Westra weten.

De 30-jarige Fries mag zich bij de formatie uit Kazachstan richten op de tijdritten en korte rittenkoersen. Hij zal als helper van kopman Vincenzo Nibali ook een belangrijke rol krijgen in de Tour de France van 2014. De Italiaan won dit jaar de Giro d'Italia.

"Er was veel belangstelling van andere ploegen, maar Astana kwam direct met een concreet aanbod. Daaruit spreekt waardering voor mijn prestaties van de afgelopen jaren. Ik vind het een hele mooie ploeg met goede renners", verklaart Westra.