Aaron Taylor-Johnson gevraagd voor The Avengers

Aaron Taylor-Johnson voert gesprekken met regisseur Joss Whedon voor een rol in de superheldenfilm The Avengers: Age of Ultron. De Britse acteur gaat voor de rol van Quicksilver. "Ik ben echt gevleid en vereerd dat ze naar mij zijn gekomen voor de rol", zegt hij tegen de filmsite Collider.

Quicksilver kan in een razend tempo bewegen en heeft daardoor een superioriteitsgevoel. "Ik denk dat het een heel interessant personage is", vertelt de 23-jarige acteur. "Ik heb gesproken met de jongens van Marvel en ze zijn geweldig. Ik denk dat het heel tof gaat worden."

Over The Avengers: Age of Ultron is nog maar weinig bekend. De film is gebaseerd op de beroemde comics van stripgigant Marvel, dat de superheldenfilm ook produceert. Whedon zei pas in een interview dat een grote rol is weggelegd voor Black Widow, gespeeld door Scarlett Johansson. De film moet in 2015 in de bioscopen draaien.

Taylor-Johnson is eerst nog te zien in de titelrol van de actiefilm Kick-Ass 2. Daarnaast heeft hij de opnamen van Godzilla afgerond. Zijn echtgenote Sam Taylor-Johnson is onlangs aangesteld als regisseuse van de boekverfilming Fifty Shades of Grey. Sindsdien wordt er druk gespeculeerd of Aaron de rol van Christian Grey krijgt toebedeeld.


Aaron Taylor-Johnson gevraagd voor The Avengers (Foto: Novum)