BioShock Infinite verkoopt vier miljoen keer

De shooter BioShock Infinite is wereldwijd vier miljoen keer verkocht. Dat heeft uitgever Take-Two Interactive bekendgemaakt tijdens een presentatie van de financiële gegevens over het eerste kwartaal van het financiële jaar 2014.

De omzet van de uitgever bleef tijdens het eerste kwartaal achter ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het eerste kwartaal werd afgesloten met een omzet van 142,7 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 226,1 miljoen, mede veroorzaakte door de releases van Max Payne 3 en Spec Ops: The Line.

Het eerste kwartaal is afgesloten met een nettoverlies van 61,9 miljoen dollar, een verbetering ten opzichte van het verlies van 110,8 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

Ondanks een lagere omzet en een verlies in het eerste kwartaal ziet Take-Two de toekomst positief tegemoet. Het bedrijf geeft aan het beste financiële jaar ooit te verwachten. De redenen hiervoor zijn de release van de langverwachte game Grand Theft auto V in september, kort daarop gevolgd door NBA 2K14 en WWE 2K14.