Leven antivirusmiljonair John McAfee verfilmd

Scott Alexander en Larry Karaszewski schrijven een filmscenario over het leven van John McAfee. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De scenaristen baseren zich op een uitgebreid profiel dat het technologietijdschrift Wired publiceerde over de excentrieke oprichter van het antivirusbedrijf McAfee.

De softwareontwikkelaar was jarenlang verslaafd aan cocaïne, en werd later yogaleraar. McAfee verkocht zijn bedrijf in 1994, maar verloor miljoenen door verkeerde beleggingen en trok zich in 2009 terug in een zwaarbeveiligde villa op Belize. Daar vulde hij zijn kennis(sen)kring aan met moordenaars, prostituees en pooiers.

De 67-jarige McAfee kwam in 2012 in het nieuws nadat hij ruzie kreeg met zijn buurman, die klaagde over zijn blaffende honden. Volgens McAfee werden zijn honden vergiftigd en een paar dagen later werd de buurman vermoord aangetroffen. McAfee ontkende iets met de moord te maken te hebben. Hij woont momenteel in Oregon, waar hij werkt aan een autobiografie.

Alexander en Karaszewski zijn welbekend met het schrijven van een biografisch scenario. De twee maakten eerder films als Ed Wood, over de bekende horrorregisseur en Man On the Moon, over het leven van komiek Andy Kaufman. De MacAfee-film heeft nog geen regisseur of hoofdrolspeler.