Twitter overweegt meldknop om bedreigingen

Twitter overweegt een meldknop toe te voegen aan zijn dienst om zo bedreigingen en andere berichten die niet door de beugel kunnen aan te kunnen pakken. Aanleiding is een aantal gewelddadige berichten aan het adres van enkele prominente Britse politici en een Britse feministe.

Labour-lid Stella Creasy werd door twitteraars onder vuur genomen, nadat ze het had opgenomen voor feministe Caroline Criado-Perez. Die had op haar beurt een stortvloed aan bedreigingen over zich heen gekregen toen ze met succes had gepleit voor het opnemen van de beeltenis van Jane Austen op een Brits bankbiljet.

Er kwam na de bedreigingen een actie op gang om Twitter onder druk te zetten meer te doen aan online bedreigingen. Tienduizenden mensen ondertekenden een petitie waarin Twitter wordt gevraagd meer werk te maken van een meldknop.

De Londense politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de 'kwaadaardige communicatie' op Twitter en er is een arrestatie verricht.

Jaarlijks worden in Groot-Brittannië honderden mensen vervolgd wegens het op internet plaatsen van berichten, afbeeldingen of video's die als kwetsend of bedreigend worden ervaren.