Owen waarschuwt Bale voor Real-transfer

Michael Owen maakte in 2004 de overstap van de Premier League naar Real Madrid. De inmiddels gestopte spits waarschuwt Gareth Bale voor eenzelfde overstap.

Owen verliet Liverpool voor de Spaanse topclub. Daarna kende zijn loopbaan mede door blessureleed een forse dip. De Engelsman hervond daarna nooit meer zijn topvorm. Owen waarschuwt Bale die mogelijk de overstap van Tottenham Hotspur naar Real Madrid maakt. De Welshman moet de impact van de deal niet onderschatten.

"De veranderingen zijn gigantisch. Ik heb dat onderschat, toen ik zelf naar Real ging", zegt Owen tegen de BBC. "Zeker qua contact met familie is het anders. In voetballend opzicht denk ik dat Bale het er absoluut goed zou doen", aldus de voormalig Engels international die ook uitkwam voor Newcastle United en Manchester United.

"Voor iedere speler die vanuit deze regio naar Real Madrid gaat, is het geheel anders dan je aanvankelijk denkt. Eigenlijk moet je snel een huis vinden, je vrouw gelukkig maken en niet vijf maanden in een hotel zitten", aldus Owen.