Capello: "Italië maakte Spanje onrustig"

Fabio Capello denkt dat de overmacht van Spanje mogelijk verder afneemt volgend jaar zomer. De bondscoach van Rusland ziet kansen na de Confederations Cup.

Spanje ging in de finale met 3-0 onderuit tegen Brazilië. De Goddelijke Kanaries vonden een manier om het nagenoeg onklopbare team van Vicente del Bosque te kloppen. Capello zag dat Italië al het goede voorbeeld gaf in de halve finale van de Confederations Cup. "Het was de grote vraag hoe Brazilië Spanje zou bestrijden."

"Iedereen weet dat Spanje moeilijk af te stoppen is", zei Capello tegen FIFA.com. "Het was vooral interessant hoe de Brazilianen de bal terugveroverden op het middenveld en voorkwamen dat Spanje het gebruikelijke percentage van 65 procent balbezit haalde. Ik denk dat de Italiaanse ploeg dat al liet zien in de halve finale."

"Ze speelden met drie verdedigers en dat maakte de Spanjaarden onrustig, vooral omdat Italië geen ruimte weggaf op het middenveld, hard knokte voor balbezit en niet de lange bal hanteerde. Zo konden andere coaches zien hoe de Spanjaarden verslagen kunnen worden", aldus de Italiaan, sinds 2012 bondscoach van Rusland.