Piek in ANWB-meldingen van Nederlanders op vakantie

Het aantal Nederlanders in het buitenland dat zich afgelopen week bij de ANWB meldde met een hulpvraag was deze zomer nog niet eerder zo hoog. De toeristenbond kreeg 33 duizend telefoontjes. Waarschijnlijk is daarmee het hoogtepunt van de zomerdrukte bereikt, laat een woordvoerder maandag weten.

Met name het afgelopen weekend was het erg druk. Bij de telefooncentrale kwamen zaterdag elf procent meer telefoontjes binnen dan op dezelfde dag een jaar eerder. Ook het totaal aantal meldingen zat met twaalfhonderd flink boven het gemiddelde op een zomerdag, aldus de zegsman.

Het merendeel van de meldingen gaat over problemen met voertuigen of over mensen die op vakantie ziek zijn geworden. Het aantal hulpvragen in de hele zomer tot nu toe is volgens de zegsman vergelijkbaar met vorig jaar.

Deze week wordt ondanks zwarte zaterdag naar verwachting niet drukker voor de alarmcentrale van de ANWB dan vorige week. "Dat komt omdat zwarte zaterdag vooral wordt veroorzaakt door Fransen en Duitsers die op vakantie gaan. Het weekend dat het meeste aantal Nederlanders tegelijk in het buitenland zaten hebben we al achter de rug."