Indiase prinsessen worden toch nog rijk

De drie dochters van de Indiase maharadja Harinder Singh Brar van Faridkot, zijn moeder en vrouw, worden toch nog rijk. Een rechtbank heeft geoordeeld dat het testament van de in 1989 overleden maharadja, waarin hij zijn vermogen aan een stichting gaf die bestuurd werd door zijn vroegere dienstboden, vals was.

De twee jongste prinsessen leefden sinds het overlijden van hun vader van twintig dollar per maand. Zijn oudste dochter, zijn vrouw en moeder kregen niets. Dat terwijl het vermogen van de maharadja werd geschat op vier miljard dollar. Hij bezat een 350 jaar oud slot, paleizen, enorme landgoederen (onder meer midden in New Delhi), een collectie van achttien antieke auto's, het vliegveld van Faridkot en goud en sieraden ter waarde van 170 miljoen dollar.

De man, ooit gekroond tot maharadja van het koninkrijk Faridkot, werd depressief nadat zijn enige zoon in 1981 was overleden bij een auto-ongeluk. Het stichtingsbestuur overweegt in hoger beroep te gaan tegen de rechterlijke uitspraak.