Kittel pleit voor levenslange schorsing na doping

De Duitse wielrenner Marcel Kittel heeft nogmaals gepleit voor een hardere aanpak van doping. De coureur van Argos-Shimano is zelfs voorstander van levenslange schorsingen. "Wie bloedtransfusies doet, epo gebruikt of groeihormonen slikt, moet verbannen worden voor het leven", zegt Kittel maandag tegen de Duitse krant Die Welt. "We willen allemaal strengere straffen voor dopinggebruikers."

Na de bekentenis van voormalig prof Erik Zabel is de discussie over doping in Duitsland weer opgelaaid. De sprinter biechtte op niet kortstondig, maar jarenlang doping te hebben gebruikt. In 2007 stelde Zabel nog alleen in de Tour de France van 1998 naar verboden middelen te hebben gegrepen.

"Ik realiseer me dat wielrennen nooit dopingvrij zal zijn. Er zullen altijd fraudeurs blijven", stelt Kittel. "Maar je moet nooit stoppen met oplichters zoeken en ze hard straffen."

Kittel won onlangs vier etappes in de Tour de France. Hij nam in het verleden al regelmatig met felle bewoordingen afstand van doping en dopinggebruikers. "Ik kan mezelf elke ochtend recht in de spiegel aankijken en zeggen dat ik schoon ben. Als mensen dat niet geloven, is dat voor mij alleen maar een extra stimulans om het tegendeel te bewijzen."