Bierhoff vreest voor Duits voetbal

De voormalige international en nu teammanager van Die Mannschaft denkt dat Duitsland te veel leunt op spelers van de twee topclubs uit de Bundesliga.

Oliver Bierhoff denkt dat het grote aantal Duitse internationals van Bayern München en Borussia Dortmund schadelijk kan zijn voor het Duitse team in aanloop naar het WK 2014. Hij weigert mee te gaan in de euforie rondom het Duitse succes.

"Duitsland brengt wel spelers voort als Mario Götze, Mesut Özil, Thomas Müller en Toni Kroos, maar we missen goede spitsen en centrale verdedigers", begon de Europees kampioen van 1996 aan Express.

"In Bayerns basisopstelling van de Champions League-finale stonden zes buitenlanders. We voelden het gebrek aan jonge spelers op het Europees Kampioenschap Onder 21 (waar Duitsland in de groepsfase werd uitgeschakeld, red.)."

"We mogen nu niet rusten. We moeten een nieuwe koers uitzetten in het voetbal en flinke maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat we concurrerend blijven. Zonder het talent van Dortmund en Bayern, blijft er nu erg weinig over."