Boilesen: "Beste gevoel dat ik heb meegemaakt"

Nicolai Boilesen viel in tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen AZ (3-2 winst). De Ajacied is terug van langdurig blessureleed. "Dit is heerlijk."

"Dit is heerlijk. In eerste instantie om die schaal eens te winnen. En daarnaast was het fijn om eindelijk weer eens in de Arena te voetballen", zei Boilesen na afloop van de wedstrijd tegen NUsport. "Het is heel lekker om weer mee te mogen doen. Dit is het beste gevoel dat ik heb meegemaakt."

Boilesen viel onbevangen in. "Ik voel me vrij in mijn hoofd, ik voel me fit. Ik heb de hele voorbereiding mee kunnen doen zonder problemen. Moeiteloos. Het gaat echt goed, ik heb geen terugval meer. Ik had niet verwacht vandaag al in te vallen. Maar op een gegeven moment werd Daley moe en dan moet ik er staan."

Boilesen stond er ruim anderhalf jaar naast met blessures. "Het voelde niet als een debuut, maar als een frisse start. Ik word nooit snel zenuwachtig. Kijk, ik ben al zes tot acht weken goed bezig. Dus ik had verwacht dat het goed zou gaan. Maar dit is wel de slagroom op het ijsje zeg maar. Mijn familie was er ook. Het is lang geleden dat ze mij in een stadion hebben zien voetballen."

De linksback sluit niet uit dat zijn familie meer gespannen was dan hijzelf. "Misschien dat zij wat extra gezweet hebben toen ik erin kwam, maar ik denk niet meer aan mijn hamstrings."