Van Basten wil einde defensieve zwakte

Marco van Basten zag sc Heerenveen zaterdag aanvallend indruk maken tegen Osasuna. Defensief ging er echter weer te veel mis. "We willen het eruit hebben, maar het lukt maar niet."

Defensieve onzekerheid was vorig seizoen een van de minpunten van Heerenveen. Ook tegen Osasuna, toen Heerenveen een 2-0 voorsprong weggaf, ging het achterin weer mis. "We willen het er uit hebben, maar het lukt maar niet", vertelt Van Basten op de officiële website van de club.

Van Basten eist verbetering en beseft dat die er kan komen als er op de transfermarkt wat wordt gedaan. "We kijken kritisch naar de selectie, dat geldt niet alleen voor de defensie. We proberen ons altijd te verbeteren." Tegen Osasuna speelde Heerenveen zeker het eerste half uur uitstekend.

Daarna ging het minder. "Osasuna zette snel druk, daar hadden we het lastig mee. Ook de hitte speelde een rol. We hanteerden een hoog tempo, een aantal spelers kreeg daardoor fysieke problemen. Daarom moesten we noodgedwongen wisselen." Vorig seizoen maakte Heerenveen een dramatische eerste halfjaar goed met de achtste plek.