FOK! wat een weer... Einde van de hittegolf

Goedemorgen! Het opruimen van de hittegolf ging op veel plaatsen niet onopgemerkt voorbij. Zeker in een brede strook van zuidwest naar noordoost over het land was het onweer niet van de lucht. Ik heb hier nog diverse foto's van binnen gekregen. Met het onweer kwam er ook een einde aan de hittegolf.

Laten we eens even wat neerslagcijfers bekijken. Hoogerheide is het natste KNMI-station geworden met 56 millimeter. Verder ook 50 millimeter in Geldermalsen en 49 in Doorn. Op veel andere plaatsen in het midden viel er 30 tot 40 millimeter. Bij de amateurs spant Havelterberg in Drenthe de kroon. De laatste vier dagen viel daar elke dag wel een zware bui en daardoor is er in die dagen ruim 100 millimeter gevallen.

Teleurstellingen waren er ook. Met name in Noord-Holland, en dan vooral in Haarlem (ik dus) werd er uit volle borst geklaagt. Alle modellen hadden voorzien dat de zwaarste buien ook hier zouden gaan vallen, maar het is helaas het omgekeerde geworden. In drie dagen tijd viel er hier slechts 17 millimeter en dat is een heel bittere pil.

Vandaag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zon. Vanmiddag kan er een enkele bui vallen en heel misschien komt daar een klap onweer bij voor. De buienkans is het grootst in het binnenland. Aan de kust ligt het kwik rond de 20 graden, maar elders liggen de temperaturen tussen de 23 en 25 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Onweer Arnhem
Zaterdagnacht trok er ook een stevig onweer over Arnhem. DP026 zag de auto's door half overstroomde wegen rijden.

Bui Arnhem
Ook daar viel ruim 30 millimeter aan water naar beneden.

 Bui
Dit is de bui van zaterdag die Cerby voorbij zag komen in Vlissingen.

 Buizat
En ook dit is weer een schitterende foto van deze bui.