Agent opgepakt voor mishandeling buschauffeur

Een 35-jarige agent is zaterdagochtend opgepakt op Ameland op verdenking van het mishandelen van een buschauffeur. De 55-jarige chauffeur heeft aangifte gedaan. De politieman, die op vakantie is op het Waddeneiland, is in een cel gezet en zaterdagavond in vrijheid gesteld nadat hij was verhoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

De chauffeur en de verdachte hadden eerder op de ochtend een woordenwisseling gehad over een verkeerssituatie met de bus, die de politieman als gevaarlijk beschouwde. Later op de ochtend zag de agent de buschauffeur opnieuw, stapte bij een halte in de bus en legitimeerde zich als politieman. Hierop kregen de twee ruzie waarbij de man de chauffeur beetpakte en een worsteling ontstond.

Op dat moment begon de bus net te rijden. Omdat de chauffeur de bus niet direct meer kon laten stoppen, kwam het voertuig in bosjes langs de weg tot stilstand. Ongeveer tien geschrokken passagiers verliet de bus.

De chauffeur raakte lichtgewond, maar wist zijn belager de bus uit te werken en waarschuwde de politie. Die hield de agent aan op het Jan Roepespad in Hollum.

De verdachte werkt niet bij de politie in het noorden van het land.