Man bijt slang

Een boertje uit de Indiase deelstaat Madhya Pradesh vond het niet leuk toen een slang hem in zijn duim beet en nam dan ook onmiddellijk wraak. Hij ging achter de verantwoordelijke slang aan en beet het arme beestje aan stukken.

Na een dagje op pad te zijn geweest met het vee werd Nilabh Dhurvey onaangenaam verrast door een nog onbekende slang. Naar goed volksgeloof moet je dan de slang die je gebeten hebt, meteen achterhalen en doodleuk terugbijten. En dat was exact wat Nilabh dus deed. "Ik heb de beet overleefd omdat ik de slang heb doodgebeten", verklaarde Nilabh. Toch is hij maar eventjes langs de huisartsenpost langsgegaan om even een antiserum te halen. De daar aanwezige dokter wist later te vertellen dat: "Sinds ik in dit gebied zit, heb ik meer dan 200 slangenbeten gezien, maar zoiets heb ik nog niet meegemaakt."

Nilabh hoeft niet bang te zijn dat hij de plaatselijke dierenpolitie achter zich aankrijgt; vermoedelijk was de slang geen beschermde diersoort en hoeft hij dus geen boete te betalen.