De Boer: "Hier op voortborduren"

Frank de Boer was content met de winst van de Johan Cruijff Schaal. De trainer vond de zege terecht en had genoeg goede dingen gezien. "Daar kunnen we op voortborduren".

Ajax won na verlenging met 3-2 van AZ. "Ik denk dat Gertjan (Verbeek, coach van AZ, red.), in het begin van het seizoen, ook niet zat te wachten op een verlenging", stelde de oefenmeester voor de camera van SBS6. "Maar uiteindelijk is het natuurlijk wel mooi dat je deze prijs hebt gewonnen."

De Boer zag Ajax in de Amsterdam Arena terugkomen van een 2-0 achterstand. "Zij hadden een counterstrategie. In de eerste helft waren we een paar keer slordig, waardoor zij kansen kregen. De laatste eindpass ontbrak bij ons vaak. Dat is gewoon ritme, denk ik, dat in de loop van de competitie wel komt."

Kort na de 2-0 van Aron Jóhansson kwam Ajax via Christian Eriksen op 2-1. "Gelukkig maken we daarna terecht de 2-2 (Kolbeinn Sigthórsson, red.) Ik denk dat we uiteindelijk ook terecht hebben gewonnen. Ik had liever meer kansen gehad, maar ik heb heel veel goede dingen gezien. Daar kunnen we op voortborduren."