'Miljoenenflop met Haags aardwarmteproject'

Een miljoenenproject om vierduizend woningen in Den Haag van aardwarmte te voorzien is mislukt. Naar verwachting wordt het faillissement binnen enkele dagen aangevraagd. De schade voor de gemeente en drie Haagse woningcorporaties bedraagt minstens tien miljoen euro, schrijft het AD zaterdag.

De mislukking van het project wordt onder meer toegeschreven aan de crisis op de huizenmarkt. Daardoor moest de ambitie van vierduizend woningen worden opgegeven. Het zou nu nog slechts om een paar honderd huizen gaan, waardoor het project niet rendabel is. Ook waren er technische problemen bij het winnen van warmte uit de aarde.

De totale kosten voor het project bedragen 21 miljoen euro. De gemeente Den Haag en woningcorporaties Staedion, Vestia en Haag Wonen legden elk tien miljoen euro in. Ook het rijk zegde miljoenen subsidie toe. Dat geld moeten de gemeente en de drie corporaties nu mogelijk zelf betalen.

Wethouder van milieu Rabin Baldewsingh (PvdA) onderzoekt of na het een doorstart na het faillissement mogelijk is, laat een gemeentewoordvoerder in het AD weten.