Gemma Arterton en Stephen Fry in animatiefilm

Gemma Arterton en Stephen Fry gaan hun stem verlenen aan de animatiefilm Once Upon a Time in the Kitchen. Ook Nicholas Hoult, die onlangs te zien was in zombiefilm Warm Bodies, werkt mee. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Voor de 27-jarige Arterton, vooral bekend van Bondfilm Quantum of Solace, en de 23-jarige Hoult is het de eerste keer dat ze een animatiefilm inspreken. De 56-jarige Fry heeft al jarenlange ervaring als stemacteur en was te horen in talloze computerspellen en als voorlezer van de luisterboeken van Harry Potter.

Once Upon a Time in the Kitchen wordt een film voor het hele gezin over wat er in een doorsnee keuken gebeurt als de mensen van huis zijn. Rode draad is een heftige vete tussen het alledaagse bestek en het beste tafelzilver.

De film wordt geregisseerd door Alexander Williams, die eerder werkte aan The Lion King, Pocahontas en Robots. Het scenario is van Chris Brown, een van de schrijvers van sitcom Friends. De opnames gaan in september van start. Wanneer de film moet uitkomen is nog onbekend.


Gemma Arterton en Stephen Fry in animatiefilm (Foto: Novum)