Terpstra: moesten wel kiezen voor Icedome

De KNSB verklaart de keuze voor de ijsbaan Icedome in Almere door de rechterlijke uitspraak in het door de Almeerders aangespannen kort geding. Dat zei KNSB-preses Doekle Terpstra vrijdagochtend op Radio 1. "We moesten de voorlopige gunning doen en we hadden een advies voor Icedome."

Dat dat advies vroegtijdig uitgelekt was, maakte de KNSB en NOC*NSF feitelijk vleugellam. "Het was al uitgelekt voordat de voorzitters het hadden gezien. Toen wij het advies kregen, vonden we dat er in onvoldoende mate financiële onderbouwing was. Daarom stelden we een nieuw onderzoek in." Door de rechter werd dat echter vorige week de nek omgedraaid.

Toch gaat de KNSB proberen een betere financiële onderbouwing te krijgen. Dat gaat nu gebeuren in overleg met de organisatie achter Icedome. "We gaan kijken of we in de komende maanden tot een contract kunnen komen."

In een verklaring stelde Terpstra ook nog dat de keuze voor Almere wat hem betreft niet het einde van de ontwikkeling voor Thialf en het Transportium hoeft te zijn. "Ik hoop uiteindelijk dat alle plannen gerealiseerd mogen worden, aangezien dit voor het schaatsen in Nederland maar ook mondiaal van het allergrootste belang is."