Veldkamp noemt keuze voor Icedome 'lege doos'

Bart Veldkamp denkt dat de beslissing van de KNSB om Icedome topsportlocatie te maken geen stand houdt. "Dit loopt wel los", zei hij vrijdag tegen Radio 1. "Er wordt nu beroep aangetekend en er komt een nieuwe procedure. Dit besluit is een lege doos", liet de oud-schaatser en huidig schaatscoach weten. "Uiteindelijk is er een baan die er nu ligt, de andere twee zijn grasvelden."

Ook zijn collega Renate Groenewold was sceptisch. Zij is vooral bang dat in een luchtkasteel wordt geloofd. "Ik houd mijn hart vast", gaf de Groningse aan. "Een van de dingen waarom voor Almere werd gekozen waren de gratis topsporturen op de baan. Maar mijn boerenverstand zegt dat dat geld toch ergens vandaan moet komen."

Veldkamp uitte verder kritiek dat de KNSB met het zich richten op een topijsbaan geen blijk geeft van een langetermijnvisie. "Ik mis een landelijk schaatsbeleid. Een totaalplaatje dat de vraag 'hoe ziet het schaatsen er over tien, twintig, dertig jaar uit' beantwoordt. Hoe voed je het topschaatsen?"