Powermoves in Dead or Alive 5 Ultimate

Dead or Alive 5 Ultimate heeft een nieuwe move genaamd de Macht Launcher. The Power Launcher kan worden gebruikt onder dezelfde omstandigheden als een Power Blow, en lanceert het je tegenstander hoog in de lucht, zoals hieronder wordt aangetoond.

Team Ninja zegt op de website van het spel dat Power Blows een gemakkelijke manier zijn voor beginnende spelers om flink wat schade uit te delen, terwijl de Power Launchers zijn bedoeld voor gevorderde spelers die willen verdergaan met een combo voor nog meer schade dan Power Blows toestaan.

Zoals Power Blows mogen Power Launchers slechts eenmaal per ronde gebruikt worden wanneer de gezondheid van je personage daalt tot onder vijftig procent. Wanneer succesvol wordt de tegenstander gelanceerd in de lucht, hoger dan gebruikelijk, en ben je in staat zijn om ze te jugglen totdat ze op de grond vallen. Kortom, de tegenstander heeft even geen weerwoord terwijl jij op hem losgaat.

Dead or Alive 5 Ultimate komt 6 september uit voor PlayStation 3 en Xbox 360. Er is dan ook een free-to-play-versie met een stuk minder personages voor PlayStation 3.