[WM Darts] Wade en Taylor in halve finale

James Wade en Phil Taylor zullen elkaar komende zaterdag op het podium van de Winter Gardens tegenkomen voor de halve finale van de World Matchplay. De twee Engelsmannen wonnen vanavond hun kwartfinales van Simon Whitlock en Justin Pipe.

Vooral het treffen tussen de nummers vier en vijf van de wereld, James Wade en Simon Whitlock, werd uiteindelijk een echte kraker. Slechts eenmaal werd het verschil tussen The Machine en The Wizard groter dan twee legs, maar het was Wade die de Australiër in de 28e leg met een puike 135-finish terug brak: 14-14.

Aangeslagen leek Whitlock niet, want ook hij slingerde daarna nog genoeg 140-ers en 180-ers naar zijn tegenstander. De sudden-death leg kwam er net niet want na een slippertje op tops van Whitlock was het Wade die profiteerde: 18-16.

Wade in kraker langs Whitlock (Foto:ProShots)
Wade in kraker langs Whitlock (Foto:ProShots)

Phil Taylor blijft op koers om voor de 14e maal de Matchplay te winnen. Tegen Justin Pipe, de bedwinger van Raymond van Barneveld, hoefde hij niet te excelleren: 16-10.

The Power was te spreken over zijn efficiëntie. "Hij gaf me hier en daar de kansen en ik greep ze, ik ben nu helemaal klaar voor de halve finale." Taylor en Wade zijn met recht de twee dominante namen in Blackpool de afgelopen jaren. Wade stond vijf keer in de finale, Taylor liefst dertien maal.

Morgen komt de enige overgebleven Nederlander in actie, Michael van Gerwen strijd tegen Dave Chisnall voor een halve finaleplaats. De dartsavond wordt dan geopend door Adrian Lewis en Andy Hamilton.