Gerbrands: "AZ wil die schaal pakken"

AZ speelt zaterdag om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen Ajax. De winnaar van de KNVB Beker ziet het duel in de ArenA niet als een opwarmertje voor dit seizoen.

AZ verloor deze zomer Adam Maher en Jozy Altidore, maar de Alkmaarders zijn gretig. "Reken maar dat wij die prijs willen pakken", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands tegen Voetbal International. "Zoveel win je niet met een club als AZ. Ik werk hier tien jaar, in die tijd hebben we drie trofees gewonnen", aldus de bestuurder.

"Dat geeft wel aan hoe bijzonder het is als je de kans hebt. We hebben hier doeken in het stadion met jaartallen waarin AZ prijzen heeft gepakt. Ik zou het niet erg vinden om daar twee keer 2013 op te zien staan", verklaart Gerbrands. Vanuit Alkmaar reizen zaterdagmiddag zevenhonderd supporters mee naar de Amsterdam ArenA.

"Dat is ontzettend jammer, naar de bekerfinale kwamen er meer dan zeventienduizend. In Amsterdam gelden allerlei veiligheidsregels en afspraken die dat moeilijk maken. We hebben dit een keer eerder meegemaakt. Het is toch veel mooier als je veel fans mee kunt nemen, maar missschien moeten we daar met z'n allen nog eens goed naar kijken."