Deep Silver verwacht veel van Saints Row 4

Deep Silver heeft hoge verwachtingen van de actiegame Saints Row 4. De uitgever denkt alleen al in Groot Brittannië meer dan een miljoen exemplaren te verkopen. Dat zei topman Mark Fischer van het bedrijf in een interview met het Britse gamevakblad MCV. Het vierde deel moet het dan ook beter doen dan Saints Row: The Third.

Saint's Row: The Third was goed voor een miljoen exemplaren in Groot Brittannië en vijf miljoen stuks wereldwijd. Met dergelijke cijfers sprak toenmalig uitgever THQ, dat begin dit jaar failliet ging, van een commercieel succes.

"Tachtig procent van de gamers die The Third gekocht hebben, willen ook het vierde deel spelen", zei Fischer tegen het vakblad. De uitgever denkt een massapubliek aan te kunnen spreken met de actiegame. Wat voor verkoopcijfers het bedrijf denkt te halen met het spel zei de topman niet.

In Saints Row 4 stappen spelers in de schoenen van de president van de Verenigde Staten. Hij beschikt over superkrachten en een flink aantal bizarre wapens die moeten worden ingezet om de aarde te beschermen tegen een buitenaardse invasie. Het spel verschijnt eind volgende maand voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.