Zweedse politicus plaatst penis op Instagram

Een Zweedse politicus is in de voetsporen getreden van de Amerikaanse burgermeesterskandidaat Anthony Weiner toen hij een foto van zijn kakelverse tatoeage met zijn volgers wilde delen. In tegenstelling tot de in opspraak geraakte Weiner gaf Lars Ohly zich echter per ongeluk bloot aan zijn volgers.

Lars Ohly, voormalig leider van de Linkse Partij, had op zijn onderbeen een tatoeage laten zetten van de 'liver bird', een vogel die het symbool is van de Engelse stad Liverpool en is opgenomen in het logo van de gelijknamige voetbalclub. Hij maakte een foto van zijn been en plaatste die op Instagram. Wat hij niet doorhad, was dat in de schaduw van zijn been zijn geslacht zichtbaar was.

Ohly verwijderde de foto woensdag, maar kon daarbij niet voorkomen dat op internet al een lawine aan commentaar op sociale media was losgebroken. Zelfs minister van buitenlandse zaken Carl Bildt, lid van de Gematigde Uniepartij, liet van zich horen. "Gefeliciteerd - eindelijk, na al die jaren, heb je nu echt je publieke doorbraak meegemaakt", grapte de minister.