Derde All Stars-film wordt prequel

Jean van de Velde werkt met scenarist Robert Alberdingk Thijm aan een prequel op de twee All Stars-films. "Het idee is om dezelfde personages te zien toen ze een jaar of dertien waren," vertelt Van de Velde aan Novum Nieuws. "We zien hoe ze elkaar voor het eerst ontmoeten en voetbalvrienden worden."

Het verhaal speelt zich af in 1982 tijdens een 'broeierige zomer'. De prequel houdt in dat acteurs als Thomas Acda, Danny de Munk, Daniël Boissevain, Peter Paul Muller en Kasper van Kooten plaats moeten maken voor jongere versies van hun personages. De acteurs waren al te zien in de eerste All Stars-film in 1997. Na het succes van de film kwam een tv-serie en in 2011 kwam de tweede film uit, getiteld Old Stars.

"Het plan voor een Bald Stars ligt ook nog op tafel, maar dat is voor veel later", vertelt Van de Velde. "Voor als de mannen kaal zijn, of grijs. Maar dat is nog lang niet."

Van de Velde komt dit jaar eerst nog met het drama Hoe Duur Was de Suiker over de slavernij. De film opent dit jaar het Nederlands Film Festival.