Armstrong: dopingrapport slecht voor wielrennen

Lance Armstrong denkt dat het dopingrapport van de Franse Senaat slecht is voor het wielrennen. "Ik zou graag denken dat er iets goed aan is, maar volgens mij is de sport slechts schade berokkend", zegt hij tegen cyclingnews.com.

Uit het rapport bleek dat onder meer de de top drie van de Tour de France van 1998, Marco Pantani, Jan Ullrich en Bobby Julich, allemaal aan de doping zaten. Ook de Nederlander Jeroen Blijlevens bleek te hebben gebruikt.

"Het is zoals het is. Het is nu in de mode om van mij een zondebok te maken. Ik begrijp het, en ik zal ermee leven. Uiteindelijk heb ik het mezelf op de hals gehaald, hoewel het natuurlijk wel een beetje hypocriet lijkt."

Armstrong, die vorig jaar zijn zeven tourzeges geschrapt zag, is naar eigen zeggen niet verrast door het rapport. "Het was een moeilijke tijd voor ons allemaal. Iedereen brak de regels en loog erover. Ik laat het aan andere mensen en het verstrijken van de tijd over om uit te maken of de straffen die zijn uitgedeeld passen bij de daden."