[WM Darts] Van Gerwen geeft dartles aan Wright

Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de World Matchplay. Gisteravond gaf de jonge sensatie uit Brabant dartles aan Peter Wright: 13-3.

Ookal ging de eerste sessie 'maar' met 3-2 naar Mighty Mike en zat het niveau nog dicht bij elkaar, vanaf de tweede sessie leek Van Gerwen een paar versnellingen hoger te hebben geschakeld. Snakebite wist in totaal nog maar één dubbel te raken. Van Gerwen leek echter meer bezig om een 9-darter te gooien, wat tot tweemaal toe net niet lukte.

"Ik speelde vanavond met heel veel vertouwen, en ook flink wat adrenaline. Hopelijk kan ik dit toernooi alsnog het publiek die 9-darter geven", aldus een tevreden Van Gerwen tegenover SKYsports.

Eerder op de avond werden nog twee wedstrijden gespeeld. The Hammer Andy Hamilton rekende eenvoudig af met Diamond Ian White en ook Jackpot Adrian Lewis kende geen problemen in zijn wedstrijd tegen Brendan The History Maker Dolan. Gisteren werd Raymond van Barneveld al uitgeschakeld door Justin Pipe.

Michael van Gerwen (Ned) 13-3 Peter Wright (Sch)
Jamie Caven (Eng) 10-13 Dave Chisnall (Eng)
Andy Hamilton (Eng) 13-7 Ian White (Eng)
Adrian Lewis (Eng) 13-5 Brendan Dolan (N-I)

    

De 20e editie van de World Matchplay duurt tot en met zondag, voor de winnaar ligt er £100.000,- klaar. Het negen dagen durende toernooi is op RTL7 en via de livestream van RTL7darts.nl te zien.