Vlaai voor door noodweer getroffen kampeerders

Burgemeester van Weert Jos Heijmans (D66) bezoekt woensdag twee campings in Weert die dinsdagavond werden overvallen door noodweer. Hij trakteert zo'n veertig gezinnen die daar de schade opmaken op vlaai om het leed iets te verzachten. Ook de rest van Weert is druk met de schoonmaak en het opruimen van onder meer omgewaaide bomen en ondergelopen kelders.

Camping Wega en camping De IJzeren Man werden flink getroffen. Er ontstond wateroverlast en kampeerspullen raakten beschadigd. De gemeente benadrukt dat de campings niet zijn ontruimd, waar dinsdagavond verschillende media melding van maakten.

"Het is een trieste situatie", reageert Heijmans in een verklaring. "Er is vooral sprake van overlast. Gelukkig maar, want het had veel ernstiger kunnen zijn."

Bij politie en brandweer kwamen tot dusverre zo'n driehonderd schademeldingen binnen. Vooral vanuit het zuiden van de Limburgse stad kwamen veel meldingen, meldt een woordvoerder.

Een drukkerij aan de Weerterbeekweg liep eveneens schade op door het noodweer. Een deel van het dak bezweek door de regen. Even leek er sprake van dat de productie van het bedrijf, dat onder meer Elsevier drukt, in gevaar zou komen. Inmiddels lijkt de schade geen gevolgen te hebben voor de productie, aldus manager Frans Boelens.

Plaatselijk viel dinsdagavond in Brabant en Limburg meer dan vijftig millimeter neerslag. Het Verbond van Verzekeraars schatte woensdag dat de schade zo'n zeven miljoen euro bedraagt.