Zeven miljoen euro schade door noodweer zuidoosten

Het noodweer dat dinsdagavond over Limburg en Brabant raasde heeft voor zo'n zeven miljoen euro aan schade aangericht. Dat meldt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars woensdag op basis van een schatting. Hoeveel mensen met schade naar de verzekering stapten kon hij nog niet zeggen.

Plaatselijk viel dinsdagavond in Brabant en Limburg meer dan vijftig millimeter neerslag. Die buien gingen gepaard met zware windstoten, vooral in het oosten van Brabant en het noorden van Limburg. De brandweer kreeg veel meldingen binnen van wateroverlast en stormschade. Op een camping in Weert vielen bomen om en was sprake van wateroverlast. Ook raakten kampeerspullen beschadigd.

Het Verbond van Verzekeraars maakt de schatting op basis van onder meer de grootte van het getroffen gebied en de windkracht van de storm. "Het daadwerkelijk in kaart brengen van het aantal meldingen bij verzekeraars en de hoogte van die claims duurt nog maanden", aldus de zegsman.

Woensdag kunnen in het oosten van het land onweersbuien en hagel voorkomen. Daarbij moet lokaal rekening worden gehouden met de kans op wateroverlast, meldde weeronline.nl eerder.