Armstrong vraagt zaak te seponeren

Lance Armstrong heeft een federale rechter in de Verenigde Staten gevraagd de rechtszaak van justitie tegen hem te seponeren. Volgens advocaten van de gevallen wielerheld zijn de claims te laat ingediend. Bovendien zou US Postal al gekregen hebben wat het wilde door de sponsoring van de wielerploeg: tientallen miljoenen euro's.

De Amerikaanse justitie schaarde zich eerder dit jaar achter een aanklacht van Armstrongs voormalige ploeggenoot Floyd Landis. Armstrong wordt beschuldigd van fraude en zelfverrijking. Hij zou de staat bedrogen hebben door met behulp van verboden middelen de Tour de France te winnen. In januari gaf de Texaan zijn dopinggebruik toe.

US Postal was tijdens zes van Armstrongs zeven touroverwinningen voor een bedrag van zo'n dertig miljoen euro hoofdsponsor van de ploeg. Bovendien ontving de Texaan tussen 1998 en 2004 zelf zo'n dertien miljoen euro van het bedrijf. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de sponsoring US Postal op zijn minst 105 miljoen euro heeft opgeleverd.