Jeugdvriend schrijft over drugsgebruik Gaga

Een oude jeugdvriend van Lady Gaga doet een boekje open over het drugsgebruik van de zangeres. Gaga gebruikte grote hoeveelheden cocaïne in de periode voor ze beroemd werd, schrijft Brendan Jay Sullivan volgens entertainmentsite Radar Online in een boek dat volgende maand verschijnt.

"Ik gebruikte zakken vol", zei Gaga volgens Sullivan tegen hem. "Meestal als ik op stap ging, terwijl ik mijn make-up opdeed. Ik deed het altijd alleen, dat was mijn enige regel."

Volgens Sullivan overtrad ze die regel echter regelmatig. "Ik zei een keer tegen haar dat ik drugs zou scoren, maar ze had een opnamesessie in Los Angeles een week later en ik was bang dat haar stem eraan zou gaan." Hoewel de dealer kwam opdagen, stuurde Sullivan die naar eigen zeggen weer weg.

Het boek, Rivington Was Ours: Lady Gaga, the Lower East Side and the Prime of Our Lives, komt op 27 augustus uit. Gaga heeft zich in interviews wel vaker laten ontvallen dat ze drugs gebruikte.

De 27-jarige zangeres is sinds enkele jaren niet alleen wereldberoemd, maar verdient ook bakken met geld. Zakenblad Forbes maakte maandag bekend dat Gaga het afgelopen jaar de best verdienende artiest onder de 30 was. Ze harkte zo'n tachtig miljoen dollar bij elkaar.