FOK! wat een weer... Vooral in het binnenland kans op onweer.

Goedemorgen! Onweersliefhebbers in de kustprovincies moet ik nog even teleurstellen. De timing van het front is dermate ongunstig dat de buien pas vanaf Utrecht echt gestalte kunnen gaan krijgen.

In het westen kan er wel een klein buitje vallen, maar dat zet beslist geen zoden aan de dijk. De temperatuur zal daar dan ook niet veel verder oplopen dan maximaal 23 graden. In het binnenland stijgt het kwik nog even naar 25 tot 29 graden en dus is het logisch dat de buien daar wel meer energie kunnen opdoen. De zwaarste buien lijken zich vooral in onze grensgebieden te gaan ontwikkelen. De wind draait naar het westen toe en is zwak tot matig. Bij de buien zijn overigens wel flinke windstoten mogelijk. Morgen lijkt dan weer droog en zonnig te worden met maxima van rond de 27 graden. 

Gisteren vielen er ook al forse buien en plaatselijk viel er tot 50 millimeter aan regen.

Update 14.10:  Er is inmiddels sprake van een echte hittegolf. Het KNMI in De Bilt kwam zojuist boven de 25 graden en daarmee is aan alle eisen voor een hittegolf voldaan. Dit is de eerste hittegolf sinds 2006. Nu alleen nog een flinke bui en dan is de zomer weer goed!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bui
Gerard stuurde deze foto in van de buien in het midden en oosten. Vanaf grote afstand waren ze zichtbaar.

 Tropisch
Anakin24 maakte een foto vanuit zijn achtertuin: tropisch en dus genieten!

 VM
N.I.M.B.Y ontvluchtte even de hitte van zijn woning en maakte een wandeling rond de Toolenburgse Plas. Een heel mysterieuze foto van de maan.