Speelgoedgeweertje zorgt voor ophef

Een gezin uit Tilburg is afgelopen weekend aan de Haarlemmer Houttuinen te Amsterdam door maar liefst zes politieauto’s aan de kant gezet. Reden hiervoor was een speelgoedgeweertje, dat de 3-jarige Amir net op de Tilburgse Kermis bij het eendjesvissen gewonnen had.

De aanhouding verliep nu niet bepaald met een fluwelen handschoen: nadat het gezin in ‘Blues Brothers-style’ door zes auto’s was klemgereden, werden de chauffeur en passagiers met een megafoon gesommeerd het voertuig te verlaten. Daarna moest men met de handjes in de nek knielen. De chauffeur, Anwar Chakir, werd onmiddellijk in de boeien geslagen. Dit alles onder het genot van meerdere wapens die richting het gezin gericht waren.

Volgens de politie  had men melding gekregen van een geblindeerde auto, waarbij de loop van een geweer uit een van de ramen stak. Gelukkig hadden de vlijmscherpe dienders al vrij snel in de gaten dat het hier een misverstand betrof en kon het gezin in pais en vree zijn tocht voorzetten.

De kleine Amir heeft helaas wel een traumaatje opgelopen van het voorval, steeds wanneer hij sirenes hoort, rent hij hysterisch naar binnen, aldus zijn moeder.