Atari bezig met veiling intellectueel eigendom

Veel van Atari’s intellectueel eigendom is verkocht tijdens een faillissementveiling in Amerika. De Amerikaanse tak van Atari had al in mei aangekondigd dat ze plannen hebben om het intellectueel eigendom te veilen, met aangekondigde prijzen van bijvoorbeeld Rollercoaster Tycoon voor $3.500.000 en Test Drive voor $1.500.000.

Het is nog niet duidelijk of deze twee intellectueel eigendommen al verkocht zijn, maar er is wel ander intellectueel eigendom dat officieel verkocht is. De lijst tot nu toe:

  • Backyward Sports franchise – Epic Gear LLC
  • Battlezone franchise – Rebellion Interactive Games Limited
  • Humungous franchise / Fatty Bear’s Birthday Surprise / Math Gran Prix – Tommo
  • Master of Orion franchise – Wargaming world limited
  • Moonbase Commander franchise - Rebellion Interactive Games Limited
  • Star Control franchise – Stardock Systems Inc
  • Total Annihilation franchise – Wargaming World Limited

In de lijst zien we dat Master of Orion en Total Annihilation aan Wargaming verkocht zijn, dit is de studio die we onder andere kennen van het populaire World of Tanks.

Stardock, ontwikkelaar van Galactic Civilizations, heeft Star Control overgenomen. Ze hebben in een interview met online gamemagazine Joystiq al laten weten enthousiast te zijn over het ontwikkelen van een nieuwe Star Control-game. Brad Wardell, chief executive van Stardock, heeft het volgende te vertellen:

“We zijn erg enthousiast om een nieuwe Star Control game te mogen maken. We neigen naar de beslissing om er een XCOM-achtige reboot van te ontwikkelen waarbij we gebruik maken van Star Control 2 als inspiratie bron. Door de spellenreeks á la XCOM te gaan rebooten, kunnen we een leuk en grappig ruimteavonturen-spel op de markt brengen. We hopen zo veel mogelijk van de originele ontwerpers en ontwikkelaars bij het project te betrekken. Het is belangrijk voor ons dat we Star Control zo veel mogelijk bij de eerdere delen laten aansluiten.”

atari
Atari