Cillessen: "Wil het even afwachten"

Jasper Cillessen hoopt nog steeds op een vertrek van Kenneth Vermeer. De jonge sluitpost neemt geen genoegen meer met een reserverol en wacht af wat er nog gaat gebeuren. De 24-jarige doelman heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij alleen op huurbasis zou mogen vertrekken.

"Ik ga voor mezelf de komende tijd een en ander op een rijtje zetten", zegt de Nederlander, die uit is op speelminuten komend seizoen, tegenover het Algemeen Dagblad. De voormalig keeper van N.E.C. Nijmegen vertrekt liever niet uit Amsterdam, maar moet aan spelen toekomen.

Daarom hoopt hij nog steeds op een vertrek van zijn concurrent Vermeer. "Ik heb geen goed zicht op de transfermarkt", vervolgt Cillessen. "Maar je weet dat als de carrousel eenmaal op gang komt, het hard kan gaan. Daarom wil ik even afwachten."

Mocht Cillessen op huurbasis vertrekken, dan zou Remko Pasveer mogelijk in beeld komen bij de Amsterdammers als tweede doelman. De 29-jarige doelverdediger staat zeker open voor een overstap. "Ik heb het prima naar mijn zin bij Heracles en hoef niet per se weg. Maar het is wel zo dat de club nu nog aan mij kan verdienen. En uiteraard heb ik zeker ambities. Ik wacht dus af."