Hiddink: "Tijd gekomen om gas terug te nemen"

Guus Hiddink stapte afgelopen maandag plotseling op als hoofdtrainer van Anzhi Makhachkala. Volgens de Achterhoeker heeft het niets te maken met een mindere start in de competitie. "Dat staat er helemaal los van", vertelt de 66-jarige coach in gesprek met De Telegraaf.

De Russische club haalde uit twee wedstrijden nog maar één punt. "Ik kwam deze week gewoon tot de conclusie, dat alles was ingevuld wat we een paar maanden geleden besproken hadden. Toen is de wens uitgesproken om de hele club drastisch te professionaliseren", vervolgt de voormalig oefenmeester van onder andere PSV, Zuid-Korea en Rusland. "Daarna is het wonderbaarlijk snel gegaan. Niet alleen werd de selectie aanzienlijk versterkt, ook werden de medische staf en het begeleidingsteam ingevuld zoals we dat besproken hadden."

"Toen dat ook met de technische mensen gebeurde, ondermeer met de aanstelling van René Meulensteen, kwam ik tot de conclusie dat mijn werk erop zat en ik een stap terug kon doen", aldus Hiddink. "Na anderhalf jaar werken en reizen was de tijd en behoefte gekomen om gas terug te nemen."