FOK! wat een weer... Tropisch, kleine onweerskans

Heet! Het is bloedheet in Nederland en dat zal niemand zijn ontgaan. Toch beginnen er inmiddels wat addertjes onder het gras te komen. Gisteren ontstonden er op diverse plaatsen al stapelwolken en in het zuidoosten kwam het plaatselijk al tot onweer.

De temperaturen liggen vandaag vrijwel overal tussen de 30 en 33 graden. Alleen op de Wadden is het iets frisser en ook langs de westkust koelt het in de loop van de dag wat af door een zeewindje. Veel zon, maar vanmiddag weer vorming van stapelwolken en de kans op een onweersbui neemt iets verder toe en dan met name in het zuiden en oosten. Toch zal het op veel plaatsen nog wel droog blijven. De nachten worden ook kleffer met minima die niet lager zakken dan een graad of 18. In de steden blijft het waarschijnlijk wel rond de 20 graden.

Morgen neemt de kans op onweer pas echt toe, maar het is in zulke situaties erg lastig in te schatten waar en wanneer de buien zullen gaan ontstaan. Dit zal zich vandaag verder gaan evolueren.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Hout
Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn..qltel is al hout aan het hakken voor de kachel.

 hout2
Ik denk dat qltel het er warm van heeft gekregen.