Amerikaan Mickelson wint Open Championship

De Amerikaanse golfer Phil Mickelson heeft vandaag het Open Championship gewonnen. De 43-jarige Amerikaan was op de slotdag op de banen van Muirfield in Schotland de beste met een score van vijf slagen onder par. Hij bracht zijn totaalscore na vier dagen daarmee op -3, drie slagen beter dan nummer twee Henrik Stenson, en veroverde zo de Claret Jug.

Voor Mickelson is het zijn vijfde major. Lefty won de Masters drie keer en was een keer de beste tijdens het PGA Championship. Hij volgt Ernie Els op als winnaar van het enige Britse majortoernooi.

Westwood was na drie dagen nog de leider in Schotland, maar op de grijze zondag kon de Engelsman niet doorzetten. Hij ging rond in 75 slagen, vier meer dan het baangemiddelde en zakte naar de gedeelde derde plaats. Ian Poulter die in 67 slagen rondging schaarde zich naast zijn landgenoot Westwood.

De Australiër Adam Scott, vorige maand nog winnaar van de US Open, leek even een gooi naar de titel te doen. De man die vorig jaar bij The Open een voorsprong van vier slagen op de laatste vier holes om zeep hielp, zakte echter op de laatste negen holes weer weg. Ook hij eindigde als gedeeld derde.

Titelverdediger Ernie Els eindigde op een gedeelde 26e plaats met een score van +8. Hoogtepunt van zijn ronde was een eagle op de par vijf zeventiende hole.