Huntelaar bijgetankt voor nieuw seizoen

Klaas-Jan Huntelaar is na een lange vakantie klaar voor het nieuwe seizoen. Met Schalke 04 hoopt hij zich dan te revancheren voor vorig jaar, toen het tegenviel. "Ik heb meer dan vier weken vakantie gehad, heerlijk", zegt Huntelaar in Voetbal International.

"Ik had verder geen verplichtingen en hoefde ook niet met het Nederlands elftal mee naar Azië voor die oefentrip. Ik kon, kortom, goed bijtanken en dat was wel nodig ook." Vorig seizoen ging niet over rozen. Hij kwam tot tien Bundesligagoals maar zat een redelijk lange periode in een vormdipje. Dat had z'n redenen. "Ik had last van een achillespees, terwijl ik een hele tijd heb gesukkeld met mijn linkerknie", aldus Huntelaar.

"Ik heb ermee doorgespeeld, omdat het van groot belang was dat we vierde in de competitie zouden worden en ons zo zouden plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Ik wilde de ploeg daarmee helpen en ben daarom doorgegaan. Gelukkig slaagden we daarin en moeten we ons komende maand via de play-offs plaatsen voor het hoofdtoernooi."