Slechtziende vrouw aangereden, automobilist rijdt door

Een slechtziende vrouw met een kinderwagen is woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Culemborg. Ze wist te voorkomen dat de kinderwagen geraakt werd door de auto, maar viel zelf na de aanrijding wel bovenop het kind. De vrouw liep verwondingen op, het kind kwam er vanaf met enkele blauwe plekken. Dat heeft de politie vrijdag gemeld.

De vrouw liep op een onverhard pad aan de Rijkstraatweg. Toen ze wilde oversteken stak ze haar blindegeleidestok uit om het verkeer erop te wijzen dat ze de weg op wilde gaan. Na enkele stappen hoorde ze een auto aankomen, die niet remde en de vrouw aanreed. De vrouw wist de kinderwagen opzij te duwen, maar kwam in haar val op de buggy terecht. De auto reed na het ongeval door.

De vrouw liep verwondingen aan een knie en haar ribben op en moest hiervoor behandeld worden. Het kind hield enkel wat blauwe plekken over aan de aanrijding.

De politie is op zoek naar een rode personenauto, van een onbekend merk en type. Volgens ooggetuigen werd de auto bestuurd door een vrouw. Ooggetuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie.