BelgiŰ krijgt eerste coffeeshop(?)

Groot nieuws in België: in het Vlaamse stadje Leuven wordt binnenkort de eerste coffeeshop van België geopend. Tenminste, zo lijkt het, als we af mogen gaan op een foto die bij de redactie werd ingezonden.

Op de ruiten van een vooralsnog leegstaand pand staat te lezen: "Weldra opening, nr 1 coffeeshop in Leuven." 'So what stelletje noobs', zul je denken, 'ze verkopen daar gewoon koffie geen wiet!'

Als dat zo is, heeft deze coffeeshop wel een rare naam: er prijkt namelijk groot 'Haai en Draai' op de ruiten. Voor iedereen die het niet snapt: het is een woordspeling op het Engelse 'high and dry'. High wordt men van jointjes, en om een joint te maken draai je die.

De fotograaf is naar eigen zeggen langs geweest om te vragen wat nu eigenlijk het geval is. Helaas meldt hij ons dat er niemand aanwezig was om duidelijkheid te verschaffen.

Het blijft dus de vraag of men binnenkort inderdaad openlijk (doch vooralsnog illegaal) wiet kan kopen in België, of slechts een bakkie koffie in de meest dubbelzinnige genaamde koffiekeet van de Benelux.

'Haai en draai': misleiding of geniale naam?'Haai en draai': misleiding of geniale naam?